Frost Bite Cup

Årets traditionelle sidste stævne for 2.4 meter klassen er den traditionelle – det er 20. Gang - Frost Bite Cup i Marstrand lidt nord for Gøteborg i Sverige 5.-6. december. Stævnet er for CB66, C55 og 2.4 meter klasserne og i år er Dragerne endvidere inviteret med. 3 danskere deltager i 2.4 meter klassen, og vi kan kun opfordre blandt andre de danske CB 66 sejlere til at notere sig den første weekend i december. Det er rygtedes at selve Julemanden (Jultomt’en på svensk) kommer til præmie overrækkelsen på Søndag!

Sejladserne foregår lige syd for Marstrand og inde imellem Marstrands-øen og Ko-øen, hvilket giver nogle meget interessante vindspring og taktiske overvejelser og tætte, tætte sejladser. Sidste år var der meget let vind så det gjaldt om at siksakke mellem de små vind pust der kom ned imellem skærgårds øerne. I år er der lovet 7-8 m/s med 10-12 m/s i pustene, men heldigvis fra Syd Øst så der er læ for bølgerne.

Til de 20 stævner tæller vi ikke den gang Tordenskjold belejrede byen og til sidst gik op til Carlstens fæstningen, bankede på og spurgte den svenske kommandant om ikke han snart skulle overgive sig med de berømte ord ”hvad dælen nøler i efter?”, hvilket efterfølgende fik det svenske militær til at klage til den danske konge over hans upassende opførsel! (Svenskerne overgav sig i øvrigt efter at Tordenskjold havde ladet de samme soldater marchere forbi flere gange så det så ud som om der var flere danske soldater).

Jens Als Andersen, 2.4 meter klassen DEN-126

www.jensalsandersen.dk


En dejlig dag i i den svenske skærgård.

Frost Bite Cup i Marstrand, Sverige 2

Vi ankom fredag aften efter at det var blevet mørkt, fik rigget bådene og nogle fik også søsat. Køreturen ud til Marstrand var som sædvanlig flot med julelysene tændt i mange af sommerhusene, hvilket er en tradition i Julemåneden.

Der var plus grader og lidt fin regn så vejret var OK.

I dag lørdag, oprandt med Syd Sydøstlig vind 4-6 m/s så det var noget mere håndterligt end de 7-8 m/s som vejrudsigten havde lovet. Til gengæld betød det så at vind springene var lige så lumske som de plejer, hvilket betød meget store forskelle i placeringerne i de enkelte sejladser. For eksempel blev Jens Als Andersen nr. 2 i den første sejlads og sidst i den næste ! Niels Ulstup havde desværre et havari på sin rig så han måtte i havn for at reparere og fik derfor ikke alle sejladserne med.

Vi har ikke fået resultat lister for dagen, men i 2.4 meter klassen må det være meget tæt da alle har fået både top og bund placeringer og der er ingen der har vundet mere end en sejlads.

Der sendes fra Frostbite Cup på www.regattatv.se og i morgen søndag er der direkte sending kl. 13:30

 

Jens Als Andersen, 2.4 meter klassen DEN-126

www.jensalsandersen.dk


Tordenskjold slog (næsten) til igen.

Frost Bite Cup i Marstrand, Sverige 3

Tordenskjold slog (næsten) til igen.

3-4 graders varme og vind i vridende pust mellem øerne, men heldigvis ingen regn. Tidligt op, de lange termounderbukser på og ned og rigge til mens det langsomt blev lysere. Det er Frostbite sejlads. Skærgården er et fantastisk sted at sejle uanset årstiden og med korte sejladser på 25-30 minutter er intensiteten høj så man ikke når at blive rigtig kold.

Vi sejlede 3 sejladser i dag og lige som i går var der meget svingende resultater. Efter 2 anden pladser i de 2 første sejladser havde jeg bragt mig i spidsen, men alt var meget tæt, og da jeg i den sidste sejlads kun blev nummer 7 endte den lokale sejler SWE 391 Jonas Palm, der førte efter lørdagens sejladser, med at vinde stævnet i 2.4 meter klassen. DEN 126 Jens Als Andersen er á point på anden pladsen, men Jonas vinder efter tiebreak og med en anden lokal SWE 364 Peter Andersson på tredje pladsen. CB 66 blev vundet af SWE 166, Carl Sylvan fra Lerum og C 55 blev vundet af SWE 300 Krister Gunnarsson fra Varberg.    

Og så ønskes en rigtig god Jul til alle.

Jens Als Andersen 2.4 meter sejler DEN-126

www.jensalsandersen.dk

Billede tekst:

Jens Als Andersen, 2.4 meter